Konspirationen del 1 [Religions början?]

Det finns så sjukt mycket att säga om religion.
Religion är något som enligt mig uppkom med människan intellekt. Så fort vi känner oss behövande av något prisar vi det lite mer än allt annat. Det största symbolen någonsin i hela världshistorien för liv är solen. Solen kommer på morgonen med värme och ljus och räddar oss från den mörka natten med de farliga rovdjuren. Det tog inte människan lång tid att inse att om inte solen kom på morgonen skulle inte skörden växa och man skulle dö. Solen blev hedrad som en gudasymbol och i de gamla Egypten -3000 bc hittas gudaförklaringar av solen.


RaRa - Solguden 
Han är en av de största och mest centrerade gudarna i den Egyptiska mytologin/religion(?). Ra åker runt i sitt solskepp på himlen och varje natt kommer Apep (ibland kallad Apophis) och vill dra ner honom och solen i underjorden och aldrig låta honom komma upp igen. Varje natt slår Ra Apep i kampen och reser sig igen på himlavalvet.


Ra är en symbol av det goda ljuset som framkommer i många andra religioner också och det evigt vakande ögat som följer varje steg du tar. Inte så långt liknelsen av den stora Fadern som kallas Gud i alla de tre stora världsreligioner. Även titlar som "det eviga ljuset" eller "ljusets barn" är titlar som kristna också kallar Jesus.
Alla de tre stora världsreligioner kommer från det arabiska folket som kommer från Egypten som långt innan någon tidsålder hos varken judar, kristna eller muslimer uppkommit. Är alla tre är ursprungligen samma releigion? Varför då ett sådant tjaffs om vems som är vad när alla från början delade lika? Kan man inte göra det nu?

Jag är inte den enda som säger att religion idag handlar i det stora inte om att vara sin gud trogen eller följa hans budskap. För det står tydligt att när mose hittar de tio budorden så den som bryter en enda av de orden EN enda kommer brinna i helvets plågande eldar till tidens slut. Är det någon på hela jorden som inte brytit en av de tio lagarna? Vi måset vara de värsta skapelsen en gud kunnat skapa. Kan inte ens följa tio ganska enkla regler.
  1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
  2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
  3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
  4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
  5. Du skall inte dräpa.
  6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
  7. Du skall inte stjäla.
  8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
  9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.
  10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.
Det enda religion handlar om idag är makt och pengar. PENGAR!

Kommentarer
Postat av: Johnn

Med pengar kommer makt. Har du pengar har du makt, utan pengar har du inte så stor makt.

2009-02-03 @ 23:02:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0