Konspirationen del 2 [Vad vill kyrkan, egentligen?]

Är det bara jag men är det inte ganska tydligt i de flesta religioner att pengar är ett ytligt värde och inte gå att går att mäta med Gud? Att vara snål med sina pengar och se sina medmänniskor stryka med är väl en synd?
Ta hand om din näste som din bror.

Går du till kyrkan idag så är det en ganska instängd värld som ibland till och med skänker små summor till byar i u-länder så barn får gå i skolan. Sjukt bra tycker inte de ska sluta med det. Här i Sverige är det kanske lite svårt att förstå vilket inflytande kyrkan har på folket för vi har nästan inget med kyrkan att göra.
Här är säkert 90% av folket sekulariserade men åk bara till USA som har varit ett världens mest inflytningsrika samhällen och enligt mig ett bevis på hur sjukt vi låter ett samhälle vara utan att ens rynka på näsan. Där är det tvärtom där är 90 % engagerade i kyrkan. 90 %!! Det är en stor mängd. Det är inte den delen av USA vi år i vår TV.
Vänner: Lyckliga unga vuxna i USA som har vanliga problem, nära vänner, mycket humor och lagom lätt för sig. En av världens största komediserier i hela världen. Inget kyrkligt.
Simpsons:
Galen familj i liten förort där du rent av driver med kyrkan.
Sex and The City: Fyra lyckade karriärkvinnor med männen runt deras fingrar. Ingen söndagspredikan.
American Pie: Ungdomsfilm som handlar om sex och humorn i att vara ung utan någon helst relation till kyrkan.
Är det här din bild av Amerika och deras religiösa sida? Helt fel ute.

Kyrkan drar in så SJUKT mycket pengar bara i USA och det bästa av allt: ingen skatt. Den får de väl eller mindre välbetalda arbetarna göra.
Inte bara att kyrkan har mycket pengar det resulterar i att de har mycket makt också. Du tror väl inte att de har makt pga. av deras engagerade tro? Visst kanske är det så det ser ut och kanske så de även de troende säger men jag köper inte det. Att tro sig åt kyrkan är som att tro sig åt något massföretag som lär människor att konsumera i sjuka mängder för det "får dem att må bättre". Tror verkligen folk att om de sponsrar kyrkan får de ett soft liv uppe i himlen? Är det så tror jag ändå att de flesta räknas som syndare när de ser sitt eget folk slita varandra i stycken och vittra utan att ens få uppleva en barndom. Ingen blinkar inte ens den barmhärtige kyrkan som har den allsmäktige Guden på sin sida.


Om inte Guds allierade är att förlita sig på vem ska man då vända sig till?


Jag kan verkligen förstå att all denna förvirring och övertalning till "något bättre än detta" får folk att kasta sig på marken och kyssa talarens fötter. De skrämmer oss med den "onda sidan" för att hålla kvar oss i deras makt.

Härska genom att söndra.

Är ett vanigt sätt för makten att hålla sina "undersåtar" på den plats där de vill ha oss. Om du tror att du kan nå toppen kommer du aldrig ifrågasätta deras sätt att leva. Fast om du slutade blunda och inser att vi inte ens får något val till det liv varje individ förtjänar utan ges det lilla som finns kvar skulle du inte nöja dig med att dina barn, syskon, föräldrar, släktingar, vänner, bekanta och alla andra som du aldrig träffat blev behandlade med samma jävla orättvisa som du.

Vi lär oss att plattare TV, mindre mobil och "bekvämare" liv är något att eftersträva. Vi blir mer och mer omänskliga. För varje ketchup du köper har du gått ett steg rakt in konspirationen som är sjukt mycket större än kyrkan.
Bara sluta tro att någon annan kommer lösa våra problem. Kanske var det en Gud som låg bakom oss från början men det var inte hans som tillverkade krutet, bomben eller systemet av enmansstyrd värld. Det är alla vi här som tillåter det.


BOOOOOM!


Kommentarer
Postat av: charles

Att få människor att tro på något är att ha makt, religion blir som så mycket annat ett maktverktyg.

Att kristendomen har så starkt fäste i USA tror jag har att göra med att man använt religionen för att ena folket. USA har ju inget egentligt kulturarv, därför har kristendomen blivit något att enas kring, utifrån det har man kunnat bygga vidare för att skapa den amerikanska identiteten. Patriotismen och kyrkan går hand i hand när det gäller USA, i min mening.

2009-02-04 @ 17:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0