Take a look

Jag tänkte hej och nu ska jag bjuda på bullar och saft. Ops jag brukar alltid säga tvärtom, du vet ”saft” och sen ”bullar” men det blev helt bakvänt där i min hast.

 

 

Blogg?..

 

Om alla kan upplysa världen såhär och till med och ta sig till tv och rubriker med skitsnack så nu är det fan min tur!
Idag såg jag en dokumentär på 2:an, den verkade sjukt tråkig typ något som poliser i Indien om jobbade mot de "onda", fast det var så det var. De handlade om den indiska tigern. Kanske ett av de mest intelligenta kattdjuren?
Dokumentären började lagom hemskt med tjyvskytte. Jag har aldrig trott att det är en sådan stor grej med tjuvskytte, speciellt inte i Indien. Hör aldrig något därifrån känns det som. Allt det här tjuvandet tog tittarna med på den misslyckade och korrupta värld hos de anställda hos naturreservat som levde med tigern men som inte såg hur stort det här var. Blev vilseledd många gånger, men slutligen fick de arbetande djurvännerna från England som dragit igång hela den här jakten på tjyvarna, ett spår.

 

Spåret ledde dem mot Tibet. Det visade sig att i en av de avlägsna byarna i Kina, där det hålls en festival per år, det var där flesta djurhudarna höll till. De som filmade blev skockade när de såg sådana antal av döda tigrar och leoparder. Det var inte heller svårt för dem att hitta alla som sålde och därifrån vända sig till kinas regering som inte hade en "aning" om vad som pågicks och därför la det sig inte i.
Det slutade med att djurgruppen från England vände sig till Dali Lama som direkt talade till sitt folk och bad dem sluta använda tigerhudar.
Det hela resulterar i de Tibet bränner sina hudar och börjar använda fuskpäls. Alla lyssnar på Dali. Så det blev stor förändring för Tigerns överlevnad men det räcler inte. Kina gillade inte detta. De höll vakt på alla festivaler runt om i Kina nästa år och bad dem i princip använda olagliga djurhudar bara för att Dali Lama insisterade på att de inte skulle.

 

hela den här jakten är den största boven bakom att den vilda tigern lever inte längre i Indien. 2004 upptäckte forskare, som då också fått upp ögonen på hur stort det här faktiskt är, att Tigern levt sina sista dagar i naturreservat i Indie. Nu finns det bara leoparden kvar. Det var så tungt att inse att ett världens framröstade populäraste djur har lämnat ekosystemet och det finns inget någon kan göra nu. För sent.

Något som händer precis nu är just det att Kina fortfarande har den totala makt det har. De kan använda alla konstiga konspirationer för att hålla Tibet i deras imperium och ingen ifrågasätter. Att utrota Tigern är inte så liten som det kanske låter. Tigern är en stor källa i vårt ekosystem och som alla vet är globaleffekten det största hotet någonsin, så sluta blunda när en av våra nära av de vilda djuren är utrotat. Det är nu det kommer att bli förändring, inte bara på grund av att Indien blir större och Tigern dör: Amerika går neråt och Kina uppåt, Palestina är hemsk nog snart ett minne blott och vi har alla sett ännu en utrotning begåtts på håll utan att ens hålla andan. Snart kommer många att ångra att vi inte brydde oss mer. Nej jag rättar mig: att det inte bara räcker att bry sig.

 

I sådana här sjuka situationer som finns här och nu så är Gaza en av det värsta. Nu gäller det att hela världen släpper allt och går till räddning. Lika viktigt är det att rädda palestinierna som det är att vi faktiskt måste sluta köra denna förbannade bilen. Något bättre kan vi väl än att fortsätta i samma skitmönster? Alla vill vi väl ha en förändring av samhället? Höger som vänster, politiker eller filosof, ung som gammal. Det enda vi har gemensamt är att vi strävar efter ett nytt samhälle. Låt oss då sträva tillsammans. Kan vi inte ta och lära oss samarbeta så som en sofistikerad människa borde. De flesta där ute känner samvetet någonstans i bakhuvudet men kampen om den lyckligaste och enklaste och vardagen sätter stopp för själen och det slutar med att du läser samma tidningar varje dag utan att ändra åsikt. Ibland räcker det med en sådan liten grej som att ta bussen istället för bilen, inte köpa något från Israel eller bara prata med folk omkring om hur det står till så kanske en av dem tar sin ståndpunkt om denna stora olyckliga kamp om världen.


Gaza är bara en början på all förintelse som vi i våran tystnad låter ske.

 


 

 

 

Stop Whispering Start Shouting!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0